torsdag 19 februari 2009

Brandgul morotssoppa

Bild: Coop


Ingredienser - 4 port

  • 2 orange eller gula paprikor, delade
  • 4 medelstora morötter, skivade
  • 1 gul lök, skivad
  • 2-3 potatisar, i bitar
  • 1 msk margarin eller olja
  • 1 liter grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 2-3 msk pressad apelsin
  • örtsalt
  • nymalen svartpeppar


Tillagning

1. Lägg paprikahalvorna med skalsidan upp på en plåt.
2.Sätt in den i övre delen och grilla tills skalet bubblar sig och blivit lite svart, 5-10 minuter.
3.Ta ut och dra av skalet och ta ur kärnorna.
4. Fräs morötter, lök och potatis i fettet.
5. Häll i hälften av buljongen och koka tills allt är mjukt, 10-15 minuter.
6. Dela paprikan i bitar och låt den koka med ett par minuter. Mixa soppan i mixer/matberedare eller med mixerstav.
7. Häll tillbaka i kastrull och tillsätt resten av buljongen.
8. Hetta upp och smaka av med apelsin, salt och peppar.
9.Tillsätt ev mer vätska.

Servera med smörgås och ev matyoghurt blandad med lite färska eller torkade örtkryddor.

En portion med tillbehör ger Energi: 303 kcal Fett: 9 g Fibrer: 7 g

Källa: Coop

Inga kommentarer: