lördag 21 februari 2009

Sommarsallad med couscous

sommarsallad_cous_B0608 Bild: ICA

Ingredienser – 4 portioner

  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 stora morötter
  • 1 knippe rädisor
  • 1/2 rödlök
  • 100 g haricots verts
  • 1/2 liter blandade salladssorter, skott och örter
  • salt och peppar
  • olivolja

Tillagning

  1. Koka upp vatten med buljongtärning, 1/2 tsk salt och 1 msk olivolja. Häll detta över couscousen, rör runt och låt svälla.
  2. Skala och hyvla morötterna tunt. Skiva rädisorna. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  3. Koka bönorna ett par minuter, de ska fortfarande ha lite motstånd kvar. Kyl i kallt vatten.
  4. Plocka salladsblad, skott och örter, gärna även blommande sådana, tex gräslök eller krasse.
  5. Blanda couscousen med grönsaker och sallad i en skål. Smaka av med 1/2 tsk salt, 2 krm peppar samt 2 msk olivolja.

Servera genast medan salladsblad och örter fortfarande är spänstiga.

Energi per portion 241kcal, 8,4g protein, 49,5g kolhydrater, 0,7g fett

Källa: ICA

Inga kommentarer: