onsdag 25 februari 2009

Potatiskakor med broccoli

Bild: Coop

Ingredienser - 4 portioner

  • 2 huvuden broccoli, ansade och finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl hackad persilja
  • 4 stora potatisar, kokta
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 dl polentamjöl

Servering:

  • ajvar relish
  • 4 skivor grovt bröd
  • 0,5 dl kokta kidneybönor eller bönor på burk

Tillagning

  1. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad gryta. Lägg i broccoli och vitlök och låt steka på svag värme tills broccolin känns mjuk.
  2. Rör ner persiljan. Mosa potatisarna i en skål och blanda ner broccolin, salt, peppar och ägg.
  3. Täck skålen och ställ in i kylskåp ca 1 timme.
  4. Forma platta kakor. Hetta upp olivoljan i en stekpanna.
  5. Vänd kakorna i polentamjöl och stek dem vackert gyllenbruna.

Servera med ajvar relish, bröd och bönor.

Energi per portion 399 kcal, Fett 14 g, Fibrer 12 g

Källa: Coop


Inga kommentarer: