lördag 28 februari 2009

Chapati


Bild: Lånad
Ingredienser - 8 kakor
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • ca 1 1/2 dl vatten
  • lite extra vetemjöl till utbakningen

Tillagning

  1. 1. Mät upp mjölet i en bunke - tryck inte ihop det i måttet, då blir det för mycket mjöl.
  2. Rör i lite vatten i taget, först med en gaffel, sedan med händerna. Knåda den klibbiga degen i bunken och låt den sedan vila en halvtimme insvept i plastfolie.
  3. Värm en stekpanna på högsta värme tills den är het. Sänk till låg värme när det är dags att grädda.
  4. Dela degen i 8 bitar, som trillas till bollar. Kavla varje boll till en stekpannestor kaka. Det underlättar att använda rejält med mjöl både under och på kakan, borsta bort det före gräddning.
  5. Grädda i väl värmd stekpanna på svag värme, cirka 1 minut på varje sida. Svep genast i handduk, så håller den sig mjuk och varm, en liten stund.
  6. Servera snarast.

Näringsvärde per kaka ~96kcal, 3 g protein, 19 g kolhyfrater, 0,6 g fett

Källa: Icakuriren

Inga kommentarer: