fredag 20 februari 2009

Morotstoppad persiljelåda

Bild: Arla

Ingredienser - 4 port

  • 500 g Keso cottage cheese, naturell
  • 1 dl Arla Köket riven ost mager
  • 3 ägg
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 stor morot, ca 150 g
  • 2 tsk smör-&rapsolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Blanda cottage cheese, ost, ägg, persilja och salt.
  3. Häll blandningen i en smord ugnssäker form.
  4. Skala och skär tunna, långa skivor av moroten med en potatisskalare.
  5. Stek morotsskivorna i smör-&rapsolja några minuter.
  6. Täck smeten med skivorna.

Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Servera med sallad och bröd.

Energi per portion inklusive tillbehör 335 kcal, 26g protein, 24g kolhydrater, 15g fett.

Källa: Arla


Inga kommentarer: