fredag 20 februari 2009

Fylld kycklingfilé med ädelostsås

Ingredienser - 2 port
  • 2 stkycklingfilé(er)
  • 1 skiva(or) skinka, lufttorkad
  • färsk basilika
  • 2 stpalsternacka(or)
  • 2 stmorötter
  • 2 stpotatis(ar)
  • salt och peppar
  • timjan
  • 2 port blandad sallad

Ädellostsås

  • 0,25 msk flytande margarin
  • 0,5 msk idealmjöl
  • 25 g ädelost light 17%
  • 1 dl minimjölk
  • salt och peppar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Koka bitarna i vatten några minuter. Lägg dem sedan i en ugnsform som är smord med olivolja.
3. Gör ett snitt i kycklingfileérna och sätt en bit skinka och lite färsk basilika i snittet. Stek i lite flytande margarin tills kycklingfiléerna har fått fin färg.
4. Lägg filéerna på samma plåt som rotfrukterna och krydda med lite örtkryddor, salt och peppar.
5. Stek kyckling och rotfrukter ca 25-30 minuter i ugnen.
6. Gör såsen: Blanda mjöl och flytande margarin och rör ut med lite mjölk. Vispa ner resten av mjölken och låt såsen koka 5 minuter.
7. Dela ädelosten i mindre bitar och lägg ner dem i den heta såsen. Rör så att osten smälter

Energi per portion 328 kcal 33 g kolhydrater 33,5 g protein 6,5 g fett

Källa: IForm

Inga kommentarer: