torsdag 19 februari 2009

Saftig kyckling med kryddig grönsaks- och fruktmix

Bild: Lagalätt

Ingredienser -4 portioner

  • 4 kycklingfiléer (ca 600 g)
  • 1 tsk olivolja1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 stekpåsar (stora, ca 5 kg)
  • 250 g schalottenlök
  • 4 morötter (250 g)
  • 4–5 potatisar (200 g)
  • 1 äpple
  • 3 päron
  • 3 fikon
  • 1/2 citron

MARINAD

  • 1 urkärnad finhackad röd chilifrukt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk råsocker1
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pensla kycklingfiléerna med olivolja. Salta och peppra. Vik ner kanten på den ena stekpåsen. Lägg i kycklingfiléerna. Förslut påsen enligt anvisning på förpackningen. Massera kycklingen med kryddorna och oljan i påsen.
3. Lägg påsen på en kall ugnsplåt. Stick 2–3 små hål i påsen nära förslutningen, så att påsen inte spricker i ugnen.
4. Skala löken. Skala och skär morötter och potatis i ca 2 cm stora bitar. Klyfta och kärna ur äpplet. Kärna ur och skär päronen i grova bitar. Klyfta fikon och citron.
5. Blanda alla ingredienser till marinaden.
6. Vik ner kanten på den andra stekpåsen. Lägg i lök, grönsaker och frukt. Tillsätt marinaden och blanda runt. Förslut påsen och lägg den på plåten bredvid kyckling-påsen. Stick 2–3 små hål i påsen nära förslutningen.
7. Bräsera kyckling och grönsaker tillsammans mitt i ugnen ca 30 min. Påsen får inte ha kontakt med ugnstak eller väggar.
8. Öppna påsarna försiktigt på ovansidan, så är det lätt att ta vara på skyn.

Energi per portion 346 kcal fett 9 g protein 32 g

Källa: Lagalätt

Inga kommentarer: