lördag 21 februari 2009

Vegetarisk pasta Puttanesca

Bild: Coop

Ingredienser - 4 portioner

  • 1 burk hela skalade tomater, ca 400 g
  • 100 g svarta oliver utan kärnor
  • 3 msk kapris
  • 1 röd chilipeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • svartpeppar
  • ev salt

Till servering

  • spaghetti
  • hackad persilja

Tillagning

  1. Skär tomaterna i stora bitar, hacka oliver och kapris.
  2. Kärna ur pepparfrukter och skär dem i tunna skivor.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs vitlök och peppar under omrörning.
  5. Tillsätt tomaterna och tomatpuré. Låt koka ihop ca 10 minuter på svag värme.
  6. Rör ner kapris och oliver.
  7. Smaka av med peppar och ev. salt.

Servera med spagetti och hackad persilja.

Energi per portion med tillbehör 382 kcal, 12g fett, 5g fibrer

Inga kommentarer: