fredag 20 februari 2009

Köttfärs och grönsakspaj

Ingredienser - 4 port

Pajskal

  • 337 gram kokt potatis
  • 1 msk olivolja

Fyllning

  • 130 gram Köttfärs 10%
  • 1 dl krossade tomater konserv med lag
  • 90 gram fryst spenat
  • 40 gram fryst brysselkål
  • 60 gram vitkål
  • 90 gram röd paprika
  • 40 gram champinjoner
  • 120 gram morot
  • 60 gram gröna bönor
  • 40 gram minimjölk <0,1>
  • 80 gram Soya fraiche
  • 50 gram Mjukost 1%

Tillagning

Pajskal

  1. Mosa ihop kokt potatis med oljan och ha i lite kryddor.
  2. Tryck ut i formen.
  3. Förgrädda i ca 8 min i 200 grader.

Fyllning

  1. Fräs ihop alla grönsakerna med kryddor efter önskemål.
  2. Häll över i skål.
  3. Fräs köttfärs med krossade tomater och kryddor.
  4. Blanda ihop allt och häll i pajskalet.
  5. Vispa ihop mjölk, mjukost och soya.
  6. Häll över pajen.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 min. 200-225 grader

Energi per portion 222 kcal

Eget recept

Inga kommentarer: