torsdag 19 februari 2009

Grönsaksgratäng

Bild: Arla


Ingredienser - 4 port
  • 2 zucchini, ca 600 g
  • 2 paprikor i olika färger
  • några kvistar färsk rosmarin
  • 1 msk smör-&rapsolja
  • 2 tsk gourmetsalt
  • 2 1/2 dl Kelda lagalätt
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl Arla Köket riven ost mager
  • 2 krm salt

Servera med:200 g rökt skivad skinka


Tillagning

1.Sätt ugnen på 250º.

2. Skär zucchini i skivor. Kärna ur och skiva paprikan.

3. Lägg grönsaker och rosmarin i en smord ugnssäker form.

4. Ringla över smör-&rapsolja och strö över gourmetsalt.

5. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200º.

6. Vispa ihop gräddmjölk, ägg, ost och salt.

7. Häll blandningen över grönsakerna och tillaga i ugnen 25-30 min tills äggstanningen stelnat och fått vacker ljusbrun färg.

Servera med rökt skinka och bröd.

Ebergi per portion inklusive tillbehör Energi 355 kcal Protein 26 g Kolhydrat 26 g Fett 16 g

Källa: Arla

Inga kommentarer: