lördag 10 december 2011

Rostade kikärtor



Ingredienser - 6 portioner
  • 2 burkar kikärtor (800 g)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Spola av kikärtorna i ett durkslag och låt dom rinna av.
  3. Skala och pressa vitlöken i oljan.
  4. Häll ärtorna i en långpanna, häll över oljeblandningen och rör om.
  5. Rosta i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  6. Skaka om långpannan med jämna mellanrum.
  7. Ta ut och häll upp kikärtorna på dubbelvikt hushållspapper och låt dom rinna av.
  8. Häll över i en skål och krydda med salt och paprikapulver.

Dom är godast att äta direkt efter rostningen men dom kan förvaras i försluten burk i kylskåp upp till en vecka.

Energi per portion: 224 kcal



Källa & bild: sund.nu

Inga kommentarer: