torsdag 29 december 2011

Penatsallad



Ingredienser - 4 personer
  • 800 g nötkött
  • Olivolja
  • Havssalt
  • Peppar
  • 150 g rödbeta
  • 150 g rotselleri
  • 150 g morot
  • 100 g persiljerot
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk sesamfrön
  • 100 g babyspenat

Tillagning
  1. Gnid in köttet med olja och salta och peppra. 
  2. Lägg köttet på ett ugnsfast fat och intervallstek det 8–20 min i 220 grader.
  3. Sänk till 190 grader efter 5 min. 
  4. Låt sedan köttet vila i rumstemperatur i 8–20 min. 
  5. Stek det igen i 8–20 min i den 190 grader varma ugnen och låt det sedan återigen vila 8–20 min. 
  6. Köttet ska steka och vila lika lång tid. 
  7. Skär köttet i tunna skivor.
Energi: 340 kcal
Fett: 12 gram
Protein: 37 gram
Kolhydrater: 18 gram

Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: