onsdag 21 december 2011

Bakade äpplen



Ingredienser - 4 portioner

  • 4 äpplen
  • 1 stor rödlök – ska ha cirka samma diameter som äpplena
  • 4 kanelstänger – ska vara några cm högre än äpplena

Tillagning
  1. Ta bort stjälk och kärnhus och klyv äpplena. 
  2. Skär skivor, cirka ½ cm av rödlöken, så att du har 4 stora ringar. 
  3. Lägg rödlöken mellan de två äppelhalvorna och lägg ihop dem med kanelstången i mitten. 
  4. Ställ in äpplena i en 200 grader varm ugn i 20 minuter. 
  5. Äpplena avger juice som du kan pensla med innan du serverar.

Näringsinnehåll:
Energi: 67 kcal
Protein: 0,8 g
Fett: 0,4 g
Kolhydrater: 16,5 g
Kostfibrer: 3,2 g

Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: