tisdag 27 december 2011

Italiensk omelett



Ingredienser - 2 port

  • 4 ägg
  • 4 ”äggskalshalvor” vatten
  • Salt och peppar
  • 2 tsk flytande smör
  • 50 g mozzarella light
  • 1 skivad tomat
  • 1 bit hackad paprika
  • 1 strimlad salladslök
  • Strimlade basilikablad
Servera till: blandad sallat 100 g/portion

Så här gör du

  1. Vispa samman äggen med vatten, salt och peppar. 
  2. Bryn fettet i teflonpanna och häll i omelettsmeten. 
  3. Lyft och stick i smeten så att den rinner ner i pannans botten. 
  4. Lägg på ost, tomat, paprika och basilika när omeletten är halvgräddad. 
  5. Grädda färdigt och låt omeletten glida ur pannan, vik ihop och servera.
Energi per portion: 275 kcal

Källa & bild: Måbra

Inga kommentarer: