söndag 18 december 2011

Köttfärsröra på lantbröd

Ingredienser - 4 portioner
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk + 1 msk olivolja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1/2 rödlök
  • 3 tomater
  • 1/2 kruka persilja 
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 4 skivor lantbröd (à ca 40 g)

Tillagning


1. Stek färsen grynig under omrörning i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 min. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vattnet och låt koka ca 5 min.
2. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i små bitar. Strimla persiljan. Blanda lök, tomater och persilja i en skål. Salta och peppra. Blanda i1 msk olja.
3. Grilla eller rosta brödet. Toppa brödskivorna med färs och tomatsalsa.
Näring/portion: 350 kcal, 16 g fett, 25 g protein, 23 g kolhydrater.
Källa & bild: DN

1 kommentar:

Anonym sa...

jättegott!
Allt på dennna sidan är kanonfräscht, o bloggen är väl utformad!