måndag 19 december 2011

Ädelostcheesecake på pepparkaksbotten



Ingredienser - 8 portioner
  • 12 fullkornspepparkakor
  • 2 msk smält smör

Fyllning:
  • 150 g ädelost, max 30%
  • 400 g cream cheese, max 12%
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 ägg

Garnera med:
  • 4 färska fikon i klyftor

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150°. 
  2. Lägg pepparkakorna i en matberedare, krossa dem fint och tillsätt smör. 
  3. Häll i botten på en springform, cirka 20 cm i diameter. 
  4. Tryck ut smulorna så att de bildar en jämntjock botten. 
  5. Mixa ädelost, färskost, gräslök och ägg till en jämn smet och fördela på pepparkaksbotten. 
  6. Grädda mitt i ugnen 30–40 min tills den stelnat. 
  7. Låt svalna.
Energi per portion: 255 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: