måndag 26 december 2011

Het tomatfisk




Ingredienser - 2 port

  • 300 g vit fiskfilé
  • salt och peppar
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 klyftad röd lök
  • ½ röd + ½ gul strimlad paprika
  • 150 g tärnad squash
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 msk rapsolja
  • ½ burk konserverade körsbärstomater, 200 g
  • 10 halverade svarta oliver

Garnera med: strimlat citronskal och basilikablad
Servera med: 300 g kokt potatis

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Fräs lök, paprika, squash och kryddor i olja 3-4 min. 
  3. Blanda ner tomaterna med spad och låt puttra ett par min. 
  4. Salta och peppra fisken och lägg den i ugnsfast form. Pressa över citronsaft. 
  5. Blanda ner oliver i såsen och häll den över fisken. 
  6. Baka mitt i ugnen ca 20 min tills fisken är vit helt igenom.
Energi per portion: 370 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: