torsdag 8 december 2011

Chokladbitar med frukt och nötter



Ingredienser - Cirka 30 små bitar

  • 300 g mörk choklad, mellan 70 och 86 % kakao
  • 2 1/2 dl mellangrädde 
  • 3 dl torkad frukt, t ex fikon, aprikoser, russin, dadlar och äppelringar
  • 5 dl nötter och frön, t ex pumpafrön, solrosfrön, rostade valnötter, hasselnötter, mandlar och cashewnötter 

Så här gör du

  1. Hacka chokladen grovt. 
  2. Koka upp grädden i en kastrull, dra kastrullen från plattan och blanda ner chokladen. Rör tills all choklad har smält.
  3. Hacka den torkade frukten grovt och blanda ner i chokladsmeten tillsammans med nötter och frön. 
  4. Klä en ugnsform, ca 20x20 cm, med smörgåspapper. 
  5. Bred ut smeten i formen och dekorera gärna med lite extra pumpafrön. 
  6. Låt stå kallt en stund för att stelna. Skär kakan i bitar och förvara svalt.

Energi per portion: 153 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: