fredag 16 december 2011

Bakade rödbetor med getost



Ingredienser - 4 personer
  • 200 g rödbetor
  • 4 tsk vinägrett
  • 4 msk extra jungfruolivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 100 g mjuk getost
  • Rosépepparkorn

Tillagning
  1. Tvätta rödbetorna och baka dem i ugnen i 190 grader i 1 timma. 
  2. Skala dem och låt dem svalna. Skär dem i superfina skivor. 
  3. Rör ihop vinägretten och droppa den över rödbetorna. 
  4. Bryt osten i små bitar och lägg dem på rödbetorna och strö på lite lätt krossade rosépepparkorn.
Energi per portion: 
125 kcal
Protein: 3,3 g
Fett: 10,2 g
Kolhydrater: 6 g
Kostfibrer: 1,2 g

Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: