torsdag 21 juli 2011

Sjömansbiff


Ingredienser - 4 port
  • 500 g benfritt nötkött
  • 3 st gula lökar
  • 3 msk margarin
  • 2 dl vatten
  • 500 g potatis
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 330 ml lättöl
  • 2 msk persilja
Gör så här:
  1. Skär ev köttbitarna i mindre bitar.
  2. Skala och skiva löken. Stek den i 1 msk margarin tills den fått fin färg, ta upp den.
  3. Bryn köttet i resten av margarinet. Ta upp och vispa ur stekpannan med hett vatten. Ta vara på skyn.
  4. Skala potatisen och skär den i skivor.
  5. Varva potatisen, lök och kött i en gryta eller ugnssäker form.
    Börja och sluta med potatis.
  6. Krydda med salt och peppar mellan varven.
  7. Häll på skyn från stekningen och öl och sjud under lock på svag värme eller i 200 grader ugnsvärme 45 min.
  8. Strö över klippt persilja.
  9. Äts med valfri sallad.
Energi per portion: 353 kcal
Källa:  En lättare vecka

Inga kommentarer: