måndag 11 juli 2011

Hamburgare med äppeltsatsiki




Ingredienser - 4 port


  • 300 g nötfärs, 10% fett
  • 2-3 tsk worchestershiresås
  • 1 tsk salt 
  • 2 tsk smör
  • 2 små äpplen
  • 1 1/2 dl atyoghurt
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 4 skivor vitt eller mmörkt bröd
  • 4 tomatskivor
  • svartpeppar

Gör så här


  1. Blanda färsen med worchestershiresås och salt. 
  2. Platta ut den till 4 tunna hamburgare. 
  3. Stek dem i smör i en teflonpanna någon min på varje sida. 
  4. Riv äpplet grovt. Blanda äpple, yoghurt och pepparrot. 
  5. Rosta brödet. Lägg hamburgarna på brödskivorna och toppa med tomat och äppeltsatsiki. Mal över svartpeppar. 
  6. Servera med en blandad vitkålsallad.

Energi per portion: 320 kcal Protein 20g kolhydrater 25g fett 15g

Källa & bild: Arla


2 kommentarer:

Maria sa...

Låter gott med äppeltsatsiki!

lovisa sa...

Dom här var supergoda måste jag säga, ny favorit ! :)