tisdag 26 juli 2011

Kaneläppelomelett



Ingredienser - 2 portioner
  • 1 stort äpple, urkärnat, fint tärnat 
  • 1 tsk smör 
  • 2 tsk rörsocker strö 
  • ½ tsk kanel 
  • 1½ dl keso, ev. låglaktos 
  • 2 torkade aprikoser, strimlade 
  • 10 oskalade sötmandlar, hackade 
  • 3 ägg 
  • 3 msk vatten 
  • salt och peppar 
  • ½ msk smör





Så här gör du
  1. Fräs äpplet lätt i smöret tillsamman med socker och kanel. 
  2. Låt svalna och blanda med keso, aprikos och mandel. 
  3. Vispa äggen lätt med vatten, salta och peppra. 
  4. Stek två portionsomeletter eller en större i smör, fyll med kesoröran, vik ihop och servera. 
  5. Tips: Rosta mandeln lätt i torr stekpanna, så smakar den ännu godare.
Energi per portion: 325 kcal 

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: