söndag 3 juli 2011

Primörsallad med parmachips





Ingredienser - 2 portioner

  • 1 stor näve blandade späda blad och skott, t ex ekbladssallad, rucola, ärtskott, mizuna, röd mangold, babyspenat
  • 6 rädisor i skivor
  • 2 knippmorötter i tunna strimlor
  • 2 salladslökar i skivor
  • 1 avokado i klyftor
  • 4 skivor parmaskinka, 50 g
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk rostade pinjenötter
Servera med:

  • bröd eller grissini


Såhär gör du

  1. Skölj och skaka av salladen. 
  2. Varva grönsakerna i en djup tallrik. 
  3. Ta bort det feta från parmaskinkan och stek hastigt i torr stekpanna. 
  4. Blanda senap, honung, vinäger och olja och häll det över salladen. 
  5. Garnera med skinka och nötter. 
  6. Servera med en liten bit brytbröd eller 1 grissini per person, ev. glutenfritt
Energi per portion: 277 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: