måndag 18 juli 2011

Grillad korv med färgglad bönsallad





Ingredienser - 2 portioner

  • 4 lammkabanosser
  • 150 g (Wurstmaster 10 %) 
  • 1 msk hallonbalsamvinäger 
  • 1 msk hackad färsk timjan 
  • salt och peppar 
  • 1 msk olivolja 
  • 1 burk blandade bönor, ca 230 g 
  • 50 g salladsärter, strimlade 
  • 100 g körsbärstomater, halverade 
  • 50 g gurka, tärnad 
  • 1 dl mango, tärnad 
  • 1 näve sallat, t ex mâche 

Servera med: 1 msk senap


Så här gör du

  1. Blanda vinäger, timjan, salt, peppar och olja i en skål. 
  2. Vänd ner bönor, salladsärter, tomater, gurka och mango. 
  3. Vänd ner salladsbladen strax före servering, så att de inte slokar. 
  4. Grilla korven i panna eller över glöd. 
  5. Tips: Bönsalladen passar utmärkt även till grillad/rökt fisk eller som vegetarisk ensamrätt med en brödbit till.


Energi per portion: 375 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: