söndag 24 juli 2011

Fem genvägar till en plattare mage



1. Bra hållning

En rak rygg och stilig hållning kan trolla bort upp till tre kilo. Genom att dra in magen, räta på ryggen och dra bak dina axlar ger du både ett elegantare och smalare intryck!

2. Fuska med underkläder

Slimmande underklänningar, strumbyxor som håller in magen eller linnen som fixar formen i ett nafs. Utbudet av kroppsformande kläder är stort. 

3.  Ät långsamt

När vi är stressade äter vi också med ett högre tempo. Det resulterar i för stora portioner, eftersom hjärnan inte hinner signalera mättnadskänslan i tid. Stresshormonet kortisol har i sig en negativ effekt på vikten, och ofta ett samband med just bukfetma.

4. Sov ordentligt

Att fuska med sömnen är ingen bra idé. Sover du för lite ökar också nivåerna av samma stresshormon. I en kanadensisk studie kunde forskarna se att personer som sov mellan 5 och 6 timmar per natt hade 35 procents större risk att gå upp i vikt. De hade också 60 procent mer fett kring midjan och buken än de som sov 7 till 8 timmar.

5. Drick grönt te

Det är laddat med nyttiga antioxidanter och gör underverk för både hälsa och hy. Men visste du  att grönt te också påverkar kroppsfettet? Enligt en 12 dagar lång studie, publicerad i Journal of Nutrition, förlorade de som drack grönt te varje dag 8 procent mer bukfett än de andra personerna i studien.

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: