måndag 7 januari 2013

Martinas frallor



Ingredienser - 15 st
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 dl krossade linfrö
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 5 dl fullkornsvetemjöl
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:
  1. Smula ner jästen i en bunke, häll i fingrvarmt vatten 37 grader och lös upp jästen.
  2. Blanda i salt, honung och rör om.
  3. Blanda i mjölet tills det blir en lite halvkletig deg som lossar från kanterna, det är inte säkert du behöver all mjöl. 
  4. Knåda minst 10 min med en assistent eller ännu längre för hand. Låt jäsa under bakduk 40 minuter. Baka ut ca 15 bullar och jäs ca 20 minuter till.
  5. Baka i mittersta falsen av ugnen i 225 grader ca 10 minuter, brödets innertemperatur ska vara 98 grader.


Energi per portion, räknat på 15 frallor: ca 188 kcal 

Källa & bild: en lättare vecka

1 kommentar:

Miia sa...

Verkar smaskens,tack för receptet.
Är ny här och i denna värld :)