torsdag 10 januari 2013

Raggmunk med lax



Ingredienser - 2 port

  • 150 g grovriven pumpa 
  • ½ tsk salt 
  • 150 g grovriven potatis 
  • ½ riven lök 
  • salt och peppar 
  • 2 msk hackad dill 
  • ½ msk dijonsenap 
  • 1 ägg 
  • 2 msk mjöl (dinkel, vete eller välj majs för glutenfritt) 
  • 1 msk smör/olja 
  • 100 g gravad lax 
  • 3 msk lätt-crème fraiche, ev. låglaktos 
  • ½–1 tsk fransk senap 
Servera med: 2 skivade tomater, lite hackad rödlök, vinäger och 1 tsk olivolja 
Garnera med: dill

Så här gör du

  1. Blanda pumparivet med salt och låt stå ca 10 minuter. 
  2. Krama ur vätskan som bildats och blanda rivet med potatis, lök, kryddor, dill, senap, ägg och mjöl. Stek raggmunkar i fettet i stek- eller plättlagg. 
  3. Blanda crème fraiche med senap efter smak och servera till laxen.


Energi per portion: 370 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: