tisdag 22 januari 2013

Köttfärssås teriyaki med nudlar



Ingredienser - 2 port

  • 200 g nötfärs, gärna grovmalen
  • 1 hackad gul lök
  • 1 fint tärnad morot
  • 75 g champinjoner i bitar
  • 1 dl teriyakisås + vatten
  • 75 g äggnudlar, ev glutenfria
  • 1 tsk sesamfrön
Servera med: blandad sallad

Så här gör du

  1. Bryn färsen i torr släpplättpanna. 
  2. Tillsätt lök, morot och champinjoner och låt allt fräsa 3–4 minuter. 
  3. Häll på teriyakisås och koka upp, späd med lite vatten om såsen känns för torr. 
  4. Koka nudlarna, fördela i två skålar, häll såsen över och toppa med sesamfrön.

Energi per portion: 370 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: