tisdag 29 januari 2013

Kräft- och avokadosallad




Ingredienser - 2 port

  • 1 näve valfri grönsallad
  • ½ tärnad paprika
  • ½ tärnad mango
  • 1 urgröpt avokado
  • ½ liten finhackad rödlök
  • 125 g halverade körsbärstomater
  • 170 g kräftstjärtar (1 burk i lag)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk finskuren dill
  • salt och peppar

Garnera med: dillvippor
Servera med: 
  • 2 skivor rostad fiberfranska, ev. glutenfria à 25 g 
  • 1 msk cream cheese, 12 %, 
  • hackad dill.

Så här gör du

  1. Fördela salladsbladen på två tallrikar. 
  2. Blanda paprika, mango, avokado, lök, tomater och kräftstjärtar och lägg på salladen.
  3. Vispa samman olja, vinäger, dill, salt och peppar och häll dressingen över salladen.
Energi per portion: 400 kcal 19 % Protein, 49 % Fett, 32 % Kolhydrater

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: