fredag 11 januari 2013

Myten om träning

Hittade ett bra inlägg på en blogg om myter om träning som jag tycker ni ska läsa. Här är det:Jag kikade på ett program gjort av BBC på svt play igår. Myten om träning, ni hittar den här>> Jäkligt intressant. Dels fick det mig att tänka på alla som kör LCHF utan att träna. Vad de mår dåligt inombords. Allt för att vara snygg! Att kroppen åldras snabbare inombords bryr man sig inte om. Kan leda till diabetes och allt möjligt skit. Nej fy! Äter man fett och tränar minskar dock fetthalten i blodet.
Socialstyrelsen rekommenderar 150 min lågintensiv träning eller 75 min högintensiv träning i veckan för hälsans skull. En studie de visar i dokumentären är att du kan träna totalt 12 min på 4 veckor för att förbättra dina värden inombords + att du ökar uthålligheten. Om syreupptagningsförmågan förbättras beror helt på dina gener.
Programledaren får köra HIT (High interval training) i 4 veckor. Jag förespråkar ju HIIT (Hig Intense Interval Training). Samma sak fast just HIIT är en metod där man kör fler intervaller per pass och är väldigt effektivt för att förbränna och behålla muskelmassa.
Programledaren cyklar 3 ggr i veckan och varje pass består av 3 stycken intensiva intervaller som är 20 sek långa. Det blir totalt 12 min på 4 veckor. I och med detta minskade han sin insulinkänslighet med 23%. Innan han satte igång var han väldigt nära gränsen till diabetes.
De berättar mer om intensiv intervallträning och hur det ”lurar” kroppen att reagera så snabbt som den gör.
De visar även hur mycket mer kalorier du bränner på en dag genom att ta ex. trapporna istället för hissen, stå på tunnelbanan istället för att sitta mm.
Källa: Glitzy.se

Inga kommentarer: