onsdag 30 januari 2013

Fajitas med fläskfärs och ananas

Fajitas med fläskfärs och ananas

Ingredienser - 4 portioner
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 200 g mager fläskfärs
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 röd paprika, urkärnad och hackad
  • 4 stora champinjoner, skivade
  • 2 ananasringar på burk, tärnade
  • 2 msk ananasjuice
  • 1 msk tomatjuice
  • 1 msk sojasås
  • 1 nypa chilipulver
  • 125 g böngroddar
  • 8 tortillabröd
  • sallatsblad till servering

Gör så här:
  1. Hetta upp oljan i en nonstickpanna och stek löken tills den blir mjuk.
  2. Lägg ner fläskfärsen och vitlök och stek 3-4 minuter tills färsen är genomstekt.
  3. Tillsätt övriga ingredienser utom böngroddar och stek i 3-4 minuter tills allt är mjukt.
  4. Lägg ner böngroddar under omrörning, stek hastigt i 1-2 minuter.
  5. Värm under tiden tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.
  6. Skeda över lite färsblandning mitt på varje tortillabröd och vik ihop.
  7. Servera direkt med salladsblad.
Energifördelning:
Kcal: 334 Fett 5,2 g, protein 18,6 g, kolhydrater 56,7 g.


Källa & bild: sund.nu 

Inga kommentarer: