Ingredienser - 4 port
- 1 kg räkor med skal
- 1 1/2 dl ris
- 125 g frysta ärtor
- 1 msk olivolja
- 1 tsk timjan
- 1 vitlöksklyfta
- 4 tomater
- 1/2 isbergssallad
Sås:
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1/2 påse saffran, 0,25 g
- 2 krm salt
Gör så här
- Koka riset.
- Skala räkorna och tina ärtorna.
- Spola riset i kallt vatten. Rör ner olivolja, timjan och pressad vitlök.
- Skär tomaterna i bitar och salladen i strimlor.
- Blanda riset med räkor och grönsaker. Blanda ihop lätt crème fraiche, saffran och salt.
- Servera såsen till risotton.
Näringsvärden per portion inklusive tillbehör
Energi 350 kcal
Protein 24 g
Kolhydrat 34 g
Fett 13 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar