lördag 5 januari 2013

Bakad potatis med ägg och spenat

Bakad potatis med ägg och spenat


Ingredienser - 4 port

  • 4 bakpotatisar
  • 4 ägg
  • 3 dl hackad färsk spenat
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Stick några hål i potatisen. Baka potatisen på galler i mitten av ugnen ca 1 tim.
  3. Hårdkoka äggen 8-10 min. Skala och mosa äggen med en gaffel. Blanda ägg, spenat, kvarg, pressad vitlök, salt och peppar. 
  4. Servera potatisen med röran och en sallad.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör
Energi 320 kcal
Protein 17 g
Kolhydrat 36 g
Fett 12 g

Källa & bild: Arla

1 kommentar:

Hanna Pentmark sa...

Vilken härlig blogg du har med så många smarriga recept :)

Kram Hanna