lördag 26 februari 2011

Souvlaki


Ingredienser - 1 port
  • 125 g benfritt lammkött eller fläskfilé
  • 1/2 gul lök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm oregano Tsatsiki:
  • 1/2 dl grovriven morot och gurka
  • 2 msk kesella lätt
  • 2 msk mild lättyoghurt, ev. låglaktos
  • salt och peppar
Servera till:
  • grönsallad
  • lökringar
  • kokta vita bönor

Så här gör du

Grekiska köttspett går även bra att steka i stekpannan.
  1. Skär köttet i skivor och sedan i bitar om ca 2 cm och löken i klyftor.
  2.  Blanda olja med citron, salt, peppar, vitlök och oregano i en bunke.
  3. Lägg i köttet och löken och rör om.
  4. Trä upp det på 2 blötlagda träspett.
  5. Grilla eller stek spetten ca 2 min på varje sida.
  6. Rör ihop tsatsikin och servera den och grönsakerna till spetten.
Energi per portion: 286 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: