måndag 7 februari 2011

Solgul yoghurtdessert med mango


Ingredienser - 4 portioner

  • 3 stora mangofrukter
  • 4 passionsfrukter
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 2 msk flytande honung
  • 100 g mörk blockchoklad
  • några kvistar citronmeliss till garnering
Tillagning
  1. Skär av fruktköttet från mangofrukterna på ömse sidor om den platta kärnan. Skär 4 fina mangoklyftor och lägg åt sidan. Skär loss resten av fruktköttet från skalet och kärnan, lägg det i en mixer och mixa till en slät puré.
  2. Gröp ur passionsfrukterna och blanda fruktköttet med mangopurén. Blanda yoghurt och honung i en skål.
  3. Bryt blockchokladen i bitar och lägg bitarna i en skål. Smält chokladen över ett vattenbad med kokande vatten. Doppa var och en av mangoklyftorna till hälften i chokladen. Låt stelna. Resten av den smälta chokladen kan om så önskas användas till vackra chokladdekorationer (se Receptvariant).
  4. Varva honungsyoghurt och fruktpuré i 4 höga glas. Servera med mangoskivorna och dekorera varje glas med en kvist citronmeliss.
Receptvariant

  • Det blir också gott att använda bananpuré istället för mango.
  • Häll ut resten av chokladen i en fin stråle på ett bakplåtspapper. Forma gärna vackra mönster. Låt stelna i kylskåp. Sätt chokladdekorationerna i glasen strax före servering.
Näringsvärde/portion: 305 kcal Fett 12g Protein 7g Kolhydrater 42g Fibrer 5g

Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: