torsdag 23 juni 2011

Filmjölks-pannacotta med jordgubbar och rågflingor



Ingredienser- 2 personer
  • 2 gelatinblad
  • Saften av ¼ citron
  • 2½ dl filmjölk
  • 2 msk råsocker
  • Korn av ½ vaniljstång
Tillbehör
  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk flytande honung
  • 2 papperstunna rågbrödsskivor

Tillagning
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en kopp.
  2. Smält dem sedan över vattenbad och blanda i citronsaften, och vispa därefter ner det i fi lmjölken och smaka av med socker och vanilj.
  3. Häll det i två djupa tallrikar eller höga glas och låt det stelna i 3-4 timmar i kylskåpet.
  4. Bred honung på rågbrödsskivorna och lägg dem i ugnen i 125 grader i 20 minuter, tills de är helt spröda.
  5. Lägg halva jordgubbar och trekanter av "rågbrödschipsen" på den stelnade filmjölks-pannacottan.
Energi per portion: 265 kcal Protein: 6,7 g Fett: 1,7 g Kolhydrater: 58,4 g Kostfiber: 4,3 g

Källa & bild: IForm

2 kommentarer:

Martin sa...

Låter och ser underbart ut! Måste prova. Tack för tipset :)

AD sa...

Hoppas det smakar :)