fredag 17 juni 2011

Rotfruktschips med fetaostdipp



Ingredienser - 4 port

  • 1 rödbeta
  • 1 gulbeta eller morot
  • 1 palsternacka
Fetaostdipp:
  • 100 g fetaost, max 25 %
  • 1 dl yoghurt naturell, 3 %, ev. låglaktos
  • peppar
  • timjan

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor.
  3. Lägg dem glest på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen i 20–30 min tills de blivit krispiga. Vänd dem gärna då och då.
  5. Låt dem svalna på galler. Mixa fetaost och yoghurt.
  6. Krydda och garnera med timjan.
Energi per portion: 125 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: