tisdag 14 juni 2011

Sommarsallad med örtkrutonger


Ingredienser - 4 portioner
  • 1 salladshuvud
  • 0,25 huvud frisésallad
  • 75 g späda maskrosblad
  • 2 schalottenlökar
  • 1 knippe slät persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk medelstark senap
  • 2,5 msk hallonvinäger
  • 2 msk grönsaksbuljong
  • 2 msk valnötsolja
  • 3 skivor formfranska fullkorn
  • 1 msk olja
Tillagning
  1. Ta bort de yttersta bladen på huvudsalladen och frisésalladen. Lossa resten av bladen, skölj och torka lätt. Skölj maskrosbladen. Dela alla blad i bitar och lägg dem i en skål.
  2. Skala och hacka schalottenlökarna och lägg över i salladsskålen. Ta av persiljebladen från kvistarna och hacka bladen fint. Rör ihop salt, peppar och senap. Rör ner vinäger, buljong och till sist valnötsoljan.
  3. Rosta brödskivorna och tärna dem. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i brödtärningarna och tillsätt persiljan. Fräs under omrörning så att krutongerna täcks av persilja.
  4. Häll vinägretten över salladen i skålen och blanda väl. Portionera upp på 4 tallrikar, strö över krutongerna och servera genast.

Näringsvärde per portion:
98 kcal
Fett 4g
Protein 4g
Kolhydrater 11g
Fibrer 3g

Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: