söndag 5 juni 2011

Fisksoppa med grönsaker



Ingredienser - 4 pportioner
  • 250 g djupfrysta blandade grönsaker (här en blandning med romanesco, morötter och sugar snaps), tinade
  • 2 msk smör
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 400 g valfri fiskfilé, skuren i mindre bitar
  • salt
  • svartpeppar
  • kryddgrönt (exempelvis basilika, persilja och/eller rosmarin), klippt

Tillagning

  1. Fräs grönsakerna i smöret. Tillsätt vatten och buljongtärning.
  2. Låt koka några minuter. Tillsätt fisken och låt sjuda cirka 5 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.

 

Näringsvärde

400 Kcal
Fett 5 g
Kolhydrater 60 g
Fibrer 10 g

Källa & bild: Icakuriren

 

Inga kommentarer: