måndag 13 juni 2011

Helkornsbröd med laxröra


Ingredienser - 2 port

  • 200 g varmrökt lax
  • ½ finhackat syrligt äpple
  • 1 finstrimlad salladslök
  • 1 msk lättmajonnäs
  • 3 msk fraiche, max 8 %, ev. låglaktos
  • 2–3 msk lättfil, ev. låglaktos
  • 50 g röd algrom
  • 2 tsk kapris
  • salt, peppar
  • grönsallad
  • 2 skivor helkornsbröd à 60 g, ev. glutenfritt
  • 6 rädisor
  • 1 passionsfrukt
Garnera med: dillvippor


Så här gör du
  1. Mosa laxen med en gaffel.
  2. Blanda ner äpple, lök, majonnäs, fraiche, fil, algrom och kapris.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg salladsblad på brödskivorna, klicka på laxröran, skiva över rädisorna och droppa över passionsfruktskärnor.
Energi per portion: 395 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: