torsdag 30 juni 2011

Ostsallad med bresaola


Ingredienser - 2 port

  • 1 dl puy- eller belugalinser
  • 50 g lagrad ost, 10 %, i tärningar
  • 125 g halverade körsbärstomater
  • 1 dl keso mini
  • skal av ½ tvättad lime
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • salt
  • isbergssallad
  • rucola
  • 70 g tunt skivad bresaola (torkat nötkött)
  • 2 tsk rostade pinjenötter
Dressing:
  • saften av ½ lime
  • 2 tsk olivolja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka linserna och låt dem svalna.
  2. Blanda ihop dressingen och häll den över.
  3. Vänd ner osten och tomaterna.
  4. Blanda keso med limeskal och basilika. Salta lite efter smak.
  5. Riv och lägg salladen i botten på ett fat.
  6. Lägg på linserna och bresaolaskivorna.
  7. Fördela kesoblandningen över och toppa med pinjenötter.
Energi per portion: 316 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: