onsdag 29 juni 2011

Heta Kycklingspett



Ingredienser - 4 port
  • 500 g kycklinginnerfilé
  • 1 tsk salt
 Glaze:
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk spiskummin
  • rivet skal av ½ citron
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör såhär    

  1. Salta och stek filéerna runtom i smör-&rapsolja ca 5 min. Låt kallna.
  2. Rör ihop glazen och blanda med kycklingen.
  3. Trä upp på blötlagda träspett.
  4. Värm dem på grillen ca 5 min.
  5. Servera gärna med Turkisk pastasallad och Haydari.

Energi per portion: 180 kcal Protein 29g Kolhydrater 1g  Fett 7g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: