måndag 11 april 2011

Vårgrön soppa med hårdkokta ägg


Ingredienser - 4 portioner

  • 250 g förvällda nässlor eller fryst, halvtinad bladspenat
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 liter grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1 krm riven muskotnöt, salt
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 4 hårdkokta ägg, skalade och delade
  • färsk körvel (kan uteslutas)

Tillagning
  1. Grovhacka nässlor eller spenat och fräs i smör i en kastrull tillsammans med löken. Rör ner mjölet och späd med buljong. Koka upp och låt soppan koka 3–5 minuter. Smaka av med muskot och salt.
  2. Vispa ner grädden i soppan. Ös upp i tallrikar, lägg två ägghalvor i varje tallrik och garnera med körvel om du vill. Servera brytbröd och ost till.
Näringsvärde: 386 kcal, Fett 32 g, Kolhydrater 46 g, Fibrer 4 g

Källa & bild: icakuriren

Inga kommentarer: