onsdag 6 april 2011

Squashpannkaka med böngroddar


Ingredienser - 4 portioner

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tråg, à 180 g, böngroddar
  • 4 salladslökar, sköljda, strimlade
  • 1 squash (ca 300 g)
  • 2 msk jordnötsolja

Tillagning
  1. Vispa samman mjöl, ägg, mjölk och salt till en slät smet i en skål. Låt stå och svälla.
  2. Blanda soja, sambal oelek och sesamolja till en dippsås i en skål.
  3. Blanda sköljda och avrunna böngroddar och salladslök i en skål.
  4. Tvätta och riv squashen på rivjärnets grova sida. Krama ur vätskan. Blanda rivet i pannkakssmeten.
  5. Hetta upp två små stekpannor med olja, häll hälften av smeten i varje panna och stek 4–5 minuter tills den nästan stannat, vänd sedan och stek 3–4 minuter till. Ta hjälp av en tallrik när du vänder pannkakan.
  6. Skär pannkakorna i tårtbitar och servera med dippsås och böngroddsallad.
Energi per portion: 357 kcal, Fett 14 g, Kolhydrater 42 g, Fibrer 5 g

Källa & bild: icakuriren

Inga kommentarer: