lördag 9 april 2011

Syltkakor och chokladkakor


Ingredienser - 20 st

  • 2 dl kärnvetemjöl med fullkort
  • 75 g margarin
  • 0,25 dl Kesella lätt 1%
  • 0,5 dl socker
  • 1 krm bakpulver
  • 2 msk hallonsylt
Gör så här:
  1. Blanda mjöl, margarin, kesella och socker till en deg. Forma till en rulle och skär den i 20 lika stora bitar. Forma till små bollar och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck till med pekfingret så att det blir en liten grop i mitten. Lägg i lite sylt (bara en knivsudd – annars rinner det över).
  2. Grädda kakorna i 150 grader i cirka 10–15 minuter tills de fått fin färg.
Energi per kaka:  59 kcal



Ingredienser - 12 st
  • 1 dl socker
  • 50 gram margarin, ev mjölkfritt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakaopulver
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mellanmjölk, ev laktosfri
  • 1 ägg
  • 0,5 dl grovt hackade hasselnötter
Gör så här:
  1. Rör socker och margarin vitt och poröst. Blanda ner vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
  2. Vispa ihop mjölk och ägg. Rör ner äggblandningen i smeten och bred ut allt i ett tunt lager på en bakplåtsklädd plåt. Strö på nötterna.
  3. Grädda i cirka 10 minuter i 200 grader. Skär i rutor medan kakan fortfarande är varm.
Energi per kaka: 114 kcal

Källa & bild: Aftonbladet

Inga kommentarer: