lördag 23 april 2011

Kycklingwallenbergare med persiljepotatismos


Ingredienser 4 portioner

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
Tillagning
  1. Blanda ihop alla ingredienser och låt den stå en stund.
  2. Forma smeten till 8 små biffar och stek i smör.
Persiljepotatismos:
  • 800 g potatis
  • Lättmjölk
  • salt & peppar
  • 2 msk persilja (fryst eller färsk)
Tillagning
  1. Koka potatisen tills den blir mjuk. Häll av vattnet.
  2. Använd en elvisp och vispa potatisen, tillsätt lättmjölk till lagom konsistens.
  3. Smaka av med salt och peppar, lägg i persiljan och rör om.
  4. Servera med rårörda lingon och sallad och eventuellt sås.
Energi per portion:
  • Ca 391 kcal/port med mos
  • Ca 214 kcal/ port utan mos
Källa & bild: en lättare vecka

Inga kommentarer: