fredag 29 april 2011

Biffgryta med oliver


Ingredienser  - 1 port

  • 1 biff, 125 g
  • 1/2 gul lök
  • 1 tsk olja
  • salt, svartpeppar
  • 1/4 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk hackad färsk timjan
  • 1 dl kokta stora vita bönor
  • 5 svarta minioliver på burk
Servera till:
  • kokta sockerärter
  • sallad
  • citronklyftor
Så här gör du
  1. Skär biffen i strimlor.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Stek kött och lök i olja i en stekpanna, salta och peppra.
  4. Tillsätt smulad buljongtärning, vatten, citron, timjan, bönor och oliver.
  5. Låt allt koka ca 2 min.  
Energi per portion: 375 kcal


Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: