måndag 25 april 2011

Laxpaj med sikrom


Ingredienser - 10 port

Botten:
  • 200 g kavring
  • 2 msk kesella 1 %
Fyllning:
  • 2 gelatinblad
  • 2½ dl lätt-crème fraiche, 15 %, ev. låglaktos
  • 200 g philadelphia light med gräslök, 12 %
  • 100 g kallrökt lax
  • 3 hårdkokta ägg
  • peppar
Garnering:
  • 200 g sikrom
  • citron, körvel

Så här gör du
  1. Skär kavringen i bitar och mixa dem till smulor i en matberedare.
  2. Tillsätt kesellan och fördela i en pajform, ca 20 cm i diameter. Tryck ut kavringen i botten.
  3.  Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
  4. Mixa crème fraiche och cream cheese till en slät kräm.
  5. Tillsätt lax och ägg och mixa tills de är finhackade. Krydda.
  6. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull. Rör ner dem i en tunn stråle i fyllningen.
  7. Fördela fyllningen på kavringsbotten och bred på sikrom i ett jämnt täcke.
  8. Ställ pajen i kylen ett par timmar innan den serveras.
Energi per portion: 195 kcal

Källa & bild: MåBra

1 kommentar:

Ann-Sofi sa...

Åh vad gott det lät:)