torsdag 7 april 2011

Snabbstekt tonfisk på fänkål och rosésallad med blodgrapefrukt

Ingredienser - 4 personer
  • 1 fänkål
  • 1 liten rosésallad
  • ½ citron
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 blodapelsin
  • 1 granatäpple
  • 4 färska tonfiskbiffar à cirka 100 g
  • Extra jungfruolivolja
  • 4 tsk av vinägrett
  • 4 msk extra jungfruolivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
Topping
  • Rosépepparkorn

Tillagning
  1. Strimla fänkål och rosésallad ultrafi nt och droppa över citronsaft.
  2. Filea grapefrukten och apelsinen. Ta ur kärnorna ur granatäpplet och rör ihop vinägretten.
  3. Gnid in tonfi sken lätt med olja och grilla eller stek den cirka 20 sekunder på varje sida på mycket hög värme. Salta lite lätt på den första färdiga sidan.
  4. Lägg upp salladen med citrusfruktfi léerna, granatäppelkärnor och tonfi sk.
  5. Droppa över vinägrett och krossade rosépepparkorn.
Näringsinnehåll per person


Energi: 256 kcal
Protein: 29,6 g
Fett: 9,6 g
Kolhydrater: 14,4 g
Kostfibrer: 2,7 g

Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: