söndag 3 april 2011

Marinerade räkor på salladsbädd


Ingredienser - 4 portioner
  • 5 msk chilisås
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 200 g sparris
  • 600 g stora oskalade räkor (ger ca 200 g oskalade)
  • 70 g provencalsk sallad
  • 2 skivor formfranska
  • 2 msk olja
  • kräftstjärtar till garnering
Tillagning
  1. Gör marinaden kvällen innan genom att blanda chilisås, olivolja, balsamvinäger, vatten, vitpeppar och vitlök.
  2. Skala räkorna och lägg i marinaden på morgonen.
  3. Innan servering: koka sparrisen enligt anvisningar (beroende på om du använder färsk eller fryst).
  4. Skär brödet i trekanter och stek i olja.
  5. Lägg salladen på fyra fat. Fördela de marinerade räkorna på salladsbädden.
  6. Toppa med kräftstjärtar och sparris.
Näringsberäkning per portion:

Energi: 282 kcal
Protein: 13,3 g (19E%)
Fett: 19,7 g (62E%)
Kolhydrater: 11,7 g (18E%)

Källa & bild: Matvett

3 kommentarer:

hanna sa...

tänkte höra om du vet någon bra sida som man kan räkna kalorier och så? :)

AD sa...

Jag använde http://miljomat.se/ ibland, den är helt ok.

hanna sa...

okej tack så mycket, ska kolla in där då :)